Helsinki központjában

Vízhordás a szauába

  

  Egyesületünk elnöke Finnországba utazott 2012. szeptember 18-án négy napra. Helsinkiben meglátogatta a Finn - Magyar Társaságot és beszéletést folytatott a főtitkáral, Marjatta Manni - Hämäläinen-nel.

 

Találkozott egy nagyon sikeres, Nagykanizsáról elszármazott üzletemberrel, aki Helsinkiben egy világhírű software-es céget hozott létre. A legnagyobb és leghíresebb világhírű elektronikai cégekkel van együttműködésben, honlapján több információt találhatunk a cégéről (www.tuxera.fi).

 

Az elnök járt Turkuban, Hyvinkää-ben, ahol meglátogatta régi cégét a Hyvinkää Kumi Oy-t, amellyel együttműködött az év elején új, speciális gumikeverékek kidolgozásában, amelyek a DKG részére készültek el a finn cég laboratóriumában.

 

Az elnököt meghívta a Kalevala vietnámi fordítója is, akinek a lakásán nagyszerű vendéglátásban volt része. Bui Viet Hoa, aki az ELTE-n magyar és finn szakon végzett, és családja ma már Helsinkben él.

 

Hasznos tapasztalatokat szezett a jövő évben tervezett csoportos utazás tervezéséhez is. Turkuba jár rendszeresen egy fapados légi társaság gépe, amely ára nagyon kedvező.

 

Egy Paimio közeli mökkiben az utolsó délután egy felejthetelen szaunázáson vett részt.