Február 26.-án baráti körünk négy fővel részt vett a Finn Nagykövetség programján Budapesten.

Először jari Vilén nagykövet úr tartott tájékoztatót a nagykövetség munkájáról és céljairól. Fő feladatuknak tekintik az ország magyar-finn baráti köreinek segítését személyes látogatással, kiállítási anyagokkal, valamint szeretné megismerni nagykövet úr személyesen a baráti köröket és a helységük vezetőit, főiskoláját, evangélikus gyülekezetét, valamint olyan helyi cégeket, amelyeket érdekel a kapcsolatfelvétel finn vállalatokkal.

Bemutatkozott a FinnPro és a Finnagora is. Az előbbi a finn és magyar cégek közötti gazdasági kapcsolatokat erősíti, illetve finn beruházásokat segít, míg az utóbbi a finn kultúrát, tudományt hozza közelebb Magyarországhoz. Ezen bemutatkozások után Martti Turtola professzor előadása hangzott el a Téli Háborúról, amely 70 éve fejeződött be Finnország és a Szovjetúnió között. Az egész programot álló fogadás zárta le. A programon 25 baráti kör képviselői vettek részt.

A Nagykanizsai Magyar-Finn Baráti Körtitkára meghívta Jari Vilén nagykövet urat a novemberi “Finn Nap” rendezvényre Nagykanizsára.

Nagykanizsai Magyar-Finn Baráti Kör tikkára